Disse fine påskeæg med sommerfugle (og en enkelt med en hjort) indeholder en lækker karamelganache og har knas fra sesampraline. Bunden er pyntet med fint påskemønster i matchende farver.
Sesampraline
50 g sukker
20 g sesamfrø
Smelt sukker til en gylden karamel i en tykbunde kasserolle. Drys frøene i og rør det sammen. Fordel på et stykke bagepapir til afkøling. Blend til mellemfin konsisten.
Ganache med karamelsmag
125 g Gold chokolade
10 g glukosesirup
60 g piskefløde
Smelt chokoladen i microovnen. Kog fløde og sirup op til kogepunket og overhæld chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig og bliver blank.
Lad det køle til ned til 30 grader og fordel i formene. Her kom der 10 g i hvert æg. Drys med sesampraline og lad det stå i 1 time. Fordel tempereret chokolade for at lukke påskeæggene, pynt evt. med chokolademønster i bunden.