fredag den 26. marts 2021

Blå påskeæg

Disse fine påskeæg med sommerfugle (og en enkelt med en hjort) indeholder en lækker karamelganache og har knas fra sesampraline. Bunden er pyntet med fint påskemønster i matchende farver. 


Sesampraline
50 g sukker
20 g sesamfrø

Smelt sukker til en gylden karamel i en tykbunde kasserolle. Drys frøene i og rør det sammen. Fordel på et stykke bagepapir til afkøling. Blend til mellemfin konsisten.

Ganache med karamelsmag
125 g Gold chokolade
10 g glukosesirup
60 g piskefløde

Smelt chokoladen i microovnen. Kog fløde og sirup op til kogepunket og overhæld chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig og bliver blank.
Lad det køle til ned til 30 grader og fordel i formene. Her kom der 10 g i hvert æg. Drys med sesampraline og lad det stå i 1 time. Fordel tempereret chokolade for at lukke påskeæggene, pynt evt. med chokolademønster i bunden.