I den smukke form, Goccia-P fra Silikomart har jeg støbt en chokolade med fyld af mælkechokoladeganache med et lille twist af citron. Formen er inden brug børstet let med guldglimmer og de færdige chokolader er pyntet med spiseligt bladguld. Alt chokolade er fra Callebaut.
Skallerne
250 g mælkechokolade
75 g 70% mørk chokolade
evt. 15 g kakaosmør
Guldstøv til formen (fra Odense Marcipan)
Temperer chokoladen og støb skallerne når temperaturen er 30 C.
Ganache
80 g mælkechokolade
50 g piskefløde
10 g glukosesirup
1,5 spsk citronsaft
Smelt chokoladen over vandbad. Varm fløde og glukose op til kogepunktet og tilsæt citronsaften. Hæld i chokoladen ad 2 omgangen. Rør i midten adf skålen til ganachen samler sig inden omgang 2 af fløde/glukose tilsættes. Stil til afkøling på køkkenbordet. Ganachen kan fyldes i skallerne, når den måler 28 C.
Når ganachen har dannet en overflade i skallerne, tilberedes resten af chokoladen fra skallerne og chokoladerne lukkes.
Pynt
Lidt chokolade lunes og hældes i en sprøjtepose. Klip et lille hul i posen og pynt en chokolade ad gangen. Sæt chokoladen på en stor tyl eller lignende, og sprøjt nogle striber. Drys omgående med bladguld. Opbevares køligt.