onsdag den 11. august 2021

Tærte med sommerbær



En skøn tærte med sprød bund, lækker chokoladeganache og masser af sommerbær. Tærten er nem at tilberede og klar på en halv dag. Tag tærten ud af køleskabet minimum 30 minutter før servering. Server gerne med skøn vaniljeis eller creme fraiche. Opskriften er oprindeligt fra Maja Vase, men herunder er den med  mine ændringer.

Tærtebund
8 personer
200 g grovvalset økologiske havregryn
125 g peanutbutter - helst crunchy
110 g lys sirup (fra Dansukker)
Lidt smeltet smør til formen

Indstil ovnen til 200 C. Varm peanutbutter og sirup op i en lille kasserolle til en flydende masse. Hæld over havregrynene og bland det hele godt. Pres ud i formen, der er smurt let med smeltet smør.
Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter til kanterne er let gylden. Lad tærtebunden køle helt af.

Chokoladeganache
120 g mørk chokolade
125 ml piskefløde
15 ml glukosesirup

Smelt chokoladen over vandbad. Varm fløde og sirup op til kogepunktet og hæld halvdelen i chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig. Tilsæt så resten af fløden/siruppen. Fordel over tærtebunden og stil i køleskabet et par timer til ganachen har sat sig lidt.

Pynt
Årstidens bær
Bellis blomster