fredag den 1. oktober 2021

Grisebasser



Super søde grisebasser med fyld af forskellige cremer. De guldfarvet har en mild lakridsganache og er støbt i mørk chokolade. De lyserøde indeholder fyld af den knasende Pralin Feuilletine og de sølvfarvet indeholder en ganache lavet på chokoladekarameller. Formen er fra Silikomart.

Skallerne
120 g mørk chokolade (f.eks. Callebaut)
Guldstøv fra Odense Marcipan

Pensl formen med guldstøvet. Temperer chokoladen og støb skallerne.

Fyld
75 g Yankie Bar med lakrids (den blå variant)
15 g piskefløde
Lakridsgranulat

Skær barrene i små stykker og varm over svag varme med fløde, mens der røres rundt. Når barrene er smeltet køles fyldet ned til max 32 grader. Fyld skallerne lige knap 3/4 op og drys med lakridsgranulat. Lad fyldet sætte sig 30 min ved stuetemperatur og luk herefter skallerne. Stil på køl til dagen efter.


Pink grisebasser
Den sprøde Pralin Feuilletine (smager som nougat) og en ganache på mørk chokolade findes inde i disse chokolader. 

Skallerne
80 g Ruby
80 g hvid chokolade

Temperer chokoladen og støb skallerne.

Fyld
50 g mørk chokolade 
50 g piskefløde
Pralin Feuilletine

Smelt chokoladen i microovnen og varm fløden op til kogepunktet. Hæld over chokoladen og rør til massen er blank og glat. Køl til max. 32 grader.

Fyld først en smule Pralin Feuilletine og herefter den mørke ganache. Lad det sætte sig evt 20 min i køleskabet. Luk med mere chokolade.

Chokolade og Pralin Feuilletine er fra Callebaut.


Sølvfarvet lyserøde grisebasser
De sølvfarvet chokolader indeholder lækker karamel tilberedt på Toms Guldkarameller.

Skallerne
80 g Ruby
80 g hvid chokolade
Sølvfarvet glimmer (evt. fra Odense Marcipan)

Pensl formen med glimmer. Temperer chokoladen og støb skallerne.

Fyld
125 g Toms Guldkarameller
0,25 dl piskefløde

Smelt karamellerne sammen med fløden over helt svag varme. Rør jævnligt og bland det godt sammen. Lad herefter massen køle ned til max. 32 grader. Fyld hullerne og lad formen stå i 1 time til karamellen har sat sig. Luk skallerne med chokolade.

Her er grisebasserne pakket til en sød værtindegave.