lørdag den 20. november 2021

Hjerter af solbær

Skøn solbærganache med et hint af lakrids støbt i hvid chokolade.

Skallerne
250 g hvid chokolade
15 g ren kakaosmør
Guld og rød kakaosmør til at farve formen med

Puds formen og farv med kakaosmør.
Temperer chokolade og ren kakaosmør, og støb skallerne. 

Fyld
100 g hvid chokolade
25 ml piskefløde
25 ml solbærpure (købt frossen)
10 g glukosesirup
1 spsk sød lakridssirup (fra Bülow)
evt. 1 tsk tørret solbærpulver (hvis du ønsker en kraftige solbærsmag)

Smelt chokoladen over vandbad til ca. 75 % af chokoladen er smeltet. Stil skålen til side. Varm fløde, pure, glukose og lakridssirup op til kogepunktet. Hæld over den smeltede chokolade og rør i midten til ganachen begynder at samle sig. Rør så i større cirkler til alt er samlet. Lad ganachen stå til den max er 32 grader varm. Fyld skallerne 3/4 op og lad ganache stå til den har danne overflade. Luk da chokoladerne med chokolade fra skallen. Brug evt. transfersheet til at pynte bunden med.