søndag den 12. december 2021

Fødselsdagschokolader


Med fyld af lækker ganache lavet på Gold chokolade, der smager af karamel. Som lidt ekstra knas er der også små chokoladestykker i. Chokoladerne er støbt i 50/50 mørk og lys chokolade, med røde og hvide farvestænk -  og på bagsiden er der  festlig fødseldagspynt.

Skallerne
130 g mørk chokolade
130 g lys chokolade
20 g ren kakaosmør
Evt farvet kakaosmør

Puds formen godt op med vat. Farve eventuelt formen med kakaosmør - jeg brugte en hvid og rød fra Roxy&Rich. 
Temperer chokoladen sammen med kakaosmør og støb skallerne.

Fyld
150 g Gold chokolade (fra Callebaut)
15 g glukosesirup
65 g piskefløde
Evt. små stykker mørk chokolade

Smelt chokoladen let i microovn.
Varm fløde og sirup op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad det køle til maks. 32 grader.
Fyld skallerne lidt op med ganache. Drys med chokolade. Fyld lidt mere ganache i. Der skal være 2 mm op til kanten. Lad fyldet sætte sig til næste dag, hvorefter skallerne lukkes.

Chokoladen er fra Callebaut.