mandag den 27. december 2021

Marmoreret chokolader

Mørk og hvid chokolade chokolade marmoreret sammen med indhold af hasselnøddecreme og små chokoladedråber. 

Chokolader med hasselnøddecreme
Skallerne

150 g mørk chokolade
100 g hvid chokolade

Temperer begge chokolader, men hver for sig. Lav mønstre med først den hvide, fyld så op med mørk chokolade. Vip formen lidt fra side til side og hæld overskydende chokolade ud. Lad formen stå køligt til chokoladen har sat sig.

Fyld
Fine Hazelnut Praline (fra Callebaut)
Små chokoladedråber

Fyld lidt hasselnøddecreme i og drys med chokoladedråberne. Fyld mere creme i, men lad der være 2 mm til kanten. Stil i køleskabet til cremen har sat sig og blevet lidt fast. Temperer den chokolader, der er til overs fra skallerne og luk hullerne. Opbevares køligt. OBS cremen er meget flydende.

De mørke chokolader med zig-zak mønster af hvid chokolade har fyld af en hvid chokoladeganache med Oreo.

Mørke chokolade med Oreo
250 g mørk chokolade
15 g ren kakaosmør
Zig-zag stickers til formen

50 g hvid chokolade
8 g ren kakaosmør

Sæt stickers fast i formen med vatpinde for at undgå at "fedte" formen til. Temperer mørk chokolade med kakaosmør. Støb skallerne og når chokoladen har sat sig en smule fjernes stickersene forsigtigt. Lad dem mørke chokolade sætte sig helt inden hvid tempereret chokolade/kakaosmør fyldes i zig-zag revnen. 

Oreo-fyld
115 g hvid chokolade
40 ml piskefløde
1,5 spsk fint blendet Oreos (uden cremen)

Hak chokoladen fint og varm fløden op til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad det stå et øjeblik. Rør i midten af chokoladen til ganachen samler sig. Rør så i større cirkler til alt er samlet. Tilsæt Oreo-krummerne. Fordel i skallerne med 2 mm til kanten. Luk chokoladerne med chokoladen fra skallerne. Stil på køl i en time. Opbevares køligt.