lørdag den 29. januar 2022

Cake pops til Valentines Day


Lidt til at fejre kærligheden...

Mørke cake pops af chokolade fra Callebaut (nr. 2815) med fyld af brownie med let myntesmag. Opskriften findes herunder. Pyntet med glimmer og masser af rød, hvid og lyserød krymmel. Kyssemunden er støbt med Candy Melts i en form fra Fun Cakes.

Lyse pops af mælkechokolade fra Callebaut (nr. 823) har fyld af hjemmelavet hindbærmarmelade og Oreotrøffel. Opskrift til findes her.

Vejledning
Start med at temperer chokoladen og støbe skallerne. Inden chokoladen størkner, indsættes en ispind. Herefter sættes formen til side (eller på køl) til chokoladen er størket helt.
Fyld formen med ønsket fyld og luk med mere chokolade. Lad popsene blive helt kolde før de forsigtigt tages ud af formen.


Opskrifter

Oreotrøffel

Brownie med stref af mynte
100 g mørk chokolade 70%
25 g Gold chokolade 
25 g hvid chokolade
70 g smør
100 g rørsukker
Friske mynteblade (18-20 stk)
3 æg str. S
70 g farin
2 spsk myntesirup (se herunder)
60 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
Et nip havsalt
50 g cashewnødder (naturel), hakket groft

Myntesirup
Kog 1 dl vand og 100 g rørsukker med en håndfuld friske mynteblade. Lad det simre i ca. 15 min under omrøring og si bladene fra. Hæld på helt rene glas og opbevar efter afkøling i køleskab.

Indstil ovnen på 170 C varmluft. For en 18 cm bageform med bagepapir.

Hak friske mynteblade og bland med de 100 g rørsukker. Mos bladene let ud i sukkeret. Stil til side.
Smelt chokolade sammen med smør over vandbad.
Bland mel med bagepulver og salt. Stil til side
Med en gaffel piskes farin, æg og myntesirup sammen. Tilsæt myntesukkeret og rør igen. Tilsæt smeltet chokolade og smør. Vend sammen med en dejskraber og tilsæt så melblanding og nødder. 
Fordel dejen i en bageform ca. 18 cm og bag midt i ovnen i ca. 45-50 minutter. 
Der skal stadig sidde lidt dej på en tandstik når du tester.
Lad kagen afkøle i formen.