lørdag den 29. januar 2022

S'more cupcakes

 

Cupcake med kiksebund, chokoladekage, skumfiduser og marshmallows skum på toppen. Pyntet med chokoladeganache,  chokolade, kiksekrummer og et par skumfiduser.

Opskrift
7-8 stk.

Crust
120 g Digistive,  blendet (gem 10 g til pynt
20 g sukker
35 g smeltet smør

Indstil ovnen på 180 C. Fordel papirsforme i en metal muffinform. Bland kiks, sukker og smør og fordel ca. 1,5 spsk. i hver cupcakeform. Bag i 6 minutter. Tag formen ud.

Chokoladedej
65 g mel
100 g sukker
20 g kakao
1/4 tsk. salt
1 lille æg
1/2 tsk vaniljeessens
60 ml kærnemælk
60 ml rapsolie
60 ml kogende vand
Mini skumfiduser

Bland mel, sukker, kakao og salt. tilsæat kærnemælk, olie og vaniljeessens. Rør godt rundt. Tilsæt til sidst det kogende vand. Fordel oven på kiksehunden til der er ca. 1,5 cm til toppen. Pres 4-5 mini skumfiduser 
ned i dejen. De vil dog poppe lidt op under bagningen. Bag kagerne i 25-30 minutter - til en tandstikker kommer ren ud. Tag metalformen ud og lade kagerne stå i i 5 minutter. Herefter stilles kagerne på en rist til afkøling.

Skum
2 past. æggehvider
100 g sukker
1/4 tsk. cream of tatar
1/2 tsk. vaniljeessens

Bland alt i en skål, der sættes over et vandbad. Lad vandet simre mens der konstant røres i blandingen. Det tager ca. 5 minutter at opløse sukker. Test ved forsigtigt at tage lidt af blandingen mellem 2 fingre. Hvis der ingen sukkerkorn er, er blandingen klar. Den må højst blive ca. 50 C.
Hæld blaningen i en rørmaskine og pisk på næsthøjst fart i ca. 6 minutter. Den skal være fast og skinnende.

Pynt
Pynt med skum.
Varm 30 g piskefløde til kogepunktet og hæld over 30 g fint hakket (Callebaut) mørk chokolade. Når ganachen har sat sig, sprøjtes en stribe af chokolade. Alternativ kan der bruges Nutalla. Stik et skykke chokolade ned i skummet og sæt et par mini skumfiduser. Drys til sidst med kiksekrummer.
Kagerne bør spises samme dag.