fredag den 14. januar 2022

Fyldt chokolade - Bueno


Mælkechokolade, hasselnøddecreme, ristet og glaseret hasselnødder og knasende feuilletine - alt sammen i en og samme chokolade.

Start med at riste en lille håndfuld hasselnøddekerner og gnid skallen af. Blend til små stykker. Smelt 1 spsk. sukker på panden og vend hurtigt hasselnødde stykkerne i. Glat massen ud mellem 2 stykker bagepapir og afkøl. Herefter blendes hurtigt nødderne igen.
Desuden skal der bruges en lille håndfuld feuilletine-knas (kan f.eks. købes her) samt mælkechokolade til at støbe skallerne med.

Hasselnøddecreme
100 g hvid chokolade
50 g hasselnøddecreme fra Callebaut

Smelt chokoladen og rør hasselnøddecreme i. Sørg for at få en helt glat konsistens. Inden cremen sætter sig for meget skal den i formen. Bliver den for hård kan den lunes let.

Støb den form du ønsker at bruge med tempereret mælkechokolade
Læg en smule af hasselnøddecremen i bunden. Drys let med de ristet og sukkerglaseret hasseknøddekerner. Drys også feuilletine i og dæk med mere hasselnøddecreme. Sørg for der er 2 mm til kanten. Lad cremen sætte sig og luk først herefter formens huller.

Ønsker du pynt på chokoladerne, kan du pynte med lidt hasselnødde stykker, guldspray (fra Sweet Kitchen) og transfersheet til bunden af chokoladerne.

Opskriften på fyld er inspireret af en opskrift fra TinesVerden. Ovenstående er min version.