onsdag den 1. juni 2022

Mørk chokolade med karamelganache


Chokolader med pynt af gyldne farver. Det er mørk chokolade med fyld af en ganache på Gold chokolade, der smager karamelagtigt. Der er også små chokoladedråber i for at give det lidt "bid".

Chokolader fra Callebaut.
Kakaosmør i gyldne farver fra Roxy and Rich og Sugarflair.

Skallerne
250 g mørk chokolade + ekstra til at temperere med
15 g ren kakaosmør (fortynder chokoladen, og kan undværes)
Farvet kakaosmør til at pynte formen med

Pynt formen med splash af forskellige farver kakaosmør. Temperer den mørke chokolade med den rene kakaosmør og støb skallerne. Stil til side til chokoladen har sat sig.

Ganache
130 g Gold chokolade
10 g glukosesirup
55 g piskefløde
Evt små chokoladedråber.

Hak chokoladen fint og hæld i en skål. Varm sirup og fløde op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad det stå et minut eller to. Rør i midten til ganachen samler sig. Rør så resten af fløden ind. Lad ganachen hvile til den måler 30 C. Fordel i skallerne og drys eventuelt med små chokoladedråber.
Stil formen køligt i nogle timer og luk så med chokolade og evt. transfer sheet.