onsdag den 18. maj 2022

Hindbær og limemousse med kakaocreme


En lille kage med en frisk hindbær/limemousse og en kakaocreme. Bundene er vaniljebunde.
Nederste bund er smurt med Nutella og drysset med hasselnøddekrokant.


Mellemste og øverste bund er smurt med kernefri hindbærmarmelade. Hele kagen er smurt op med en creme tilsat hvid chokolade og citron.
Pynten er små chokoladeflager, der er farvet sølv sammen med nogle mælkechokoladekugler. Begge dele fra Callebaut.

Kagen måler 18 cm og er 8 cm høj.

Opskrifter
Vaniljekage
Citroncreme

Hindbær/lime mousse
1 1/2 blad husblas
200 g frosne hindbær
2 spsk. sukker
1 spsk. limesaft
Fint revet skal fra 1 lime
1 dl skyr (el. græsk yoghurt, creme fraiche e.l.)
1,5 dl piskefløde

Læg husblas i blød.
Stil 2 små skåle parat. Kog 200 g hindbær, limeskal og limesaft i lidt vand tilsat sukker. Si saften fra i den ene skål. Når næsten al saften er siet fra, sies resten fra i den næste skål og bærrene moses for at få al saft ud. Kerne skal ikke bruges.
Opmål den koncentrerede saft fra skål 2 samt nok saft fra skål 1 til du får 1,5 dl bærsaft. Tilsæt de opblødte husblasblade og lad det stå til temperaturen er 35 C. 
Rør skyr i. Pisk fløden til bløde toppe og vend flødeskum i saften lidt ad gangen. Stil på køl til moussen har sat sig en anelse. Fordel på kagebunden, når moussen er blevet mere fast.

Kakaocreme
1 dl sukker
1 dl ren kakaopulver
3 dl piskefløde

Bland sukker og kakaopulver i en røreskål. Hæld piskefløde over og stil i køleskab i mindst 30 minutter.
Pisk cremen  forsigtigt op til en blød creme. Pas på med ikke at piske for meget.

Chokoladedrip
25 g mørk chokolade
25 g piskefløde

Over vandbad varmes fløde og chokolade til chokoladen er næsten smeltet. Fjern fra varmen og rør til alt er blandet og ser skinnende og glat ud. Hæld i en sprøjtepose eller lille beholder med tut og test på et koldt glas om konsistensen er passende - ikke for hurtigt løbende ned af den kolde kage.