lørdag den 17. september 2022

Jordbærtærte og cake pops til baby shower


En klassisk jordbærtærte festligt 
pyntet til et surprise baby shower. Sammen med jordbærtærten er der også cake pops af drømmekage.

Start med at tilberede kagecremen til tærten, så den kan nå at køle helt af i køleskabet. Tærten skal samles færdig samme dag som den skal serveres.

Jordbærtærte
ca. 15 personer
145 g stuetempereret smør + til formen
145 g sukker
145 g groft revet marcipan
3 hele æg, stuetempereret
35 g hvedemel

Desuden mørk chokolade og pynt (fx skovsyreblomster, pistacienødder og små tallerkensmækkerblade)
Tærtefad med løs bund str. 27 cm

Smør tærtefadet grundigt med lidt smør.
Rør sukker og marcipan sammen og tilsæt smørret gradvist. Tilsæt et æg ad gangen og bland til sidst melet i. Fordel i tærtefadet og bag i ca. 25-30 minutter ved 190 C. Bunden skal være gennembagt og lysebrun på overfladen. Tag kagen ud og fordel hakket chokolade på. Efter få minutter kan chokoladen smøres jævnt ud over tærten. Køl kagen i tærtefadet og tjek efter nogen tid om den er løs ved kanterne. Det er nemmest hvis den stadig er lidt lun.

Kagecreme (vaniljecreme/konditorcreme)
4 pasteuriseret æggeblommer
40 g Maizena
80 g sukker
7 tsk vaniljesukker
3 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde

Pisk æggeblommer med maizena, sukker og vaniljesukker. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk til det er helt jævnt hældes det i en en gryde og koges op ved middel varme. Der skal røres konstant. Når cremen koger op og det sker pludseligt - skal der røres endnu mere og gryden fjernes fra varmen. Rør til cremen har samlet sig. Den kan godt lige klumpe et kort øjeblik, men rør godt til den bliver jævn og glat. Hæld cremen i en skål og dæk med husholdningsplast helt ned på overfladen. Stil på køl til cremen er helt kold.
Når cremen skal bruges piskes fløde til flødeskum. Vend cremen med flødeskum lidt ad gangen. Pas på ikke at røre voldsomt, vend det sammen med en dejskraber. Fordel på kagebunden og pynt med bær, nødder og blomster. Opbevares på køl til ca. 30 min før servering.