mandag den 12. september 2022

Amerikanske blåbærmuffins

 
En ny lækker favorit med masser af lækre saftige blåbær. Kan bages i almindelige muffinforme som her over eller find nogle  store muffinforme, så de kan blive ekstra store og "amerikanske".

Blåbærmuffins med kaneltopping
ca. 18 muffins

Krymmel til top
45 g hvedemel
2 spsk. sukker
2 spsk. farin
1/2-1 tsk. kanel
30 g koldt smør i små tern

Pisk mel, sukker og kanel sammen i en skål. Gnid de små smørstykker i blandingen så det bliver en "sandet" masse. Stil på køl.

Muffins
100 g stuetemp. smør
180 g sukker
1,5 tsk. vanilje sukker
2 store stuetemp. æg
350 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2,5 dl mælk
250 g frosne eller friske blåbær

Indstil ovnen på 190 C. Fordel muffinforme i en metalholder. Af denne opskrift fik jeg 18 stk. i standard størrelse.
Pisk smør med sukker i 5 minutter, til lyst og cremet. Tilsæt 1 æg ad gangen, hvor der røres mellem hver æg. 
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt og sigt det ned en i en ny skål. Tag 2 spsk fra. Tilsæt skiftevis melblanding og mælk til smørblandingen med en dejskraber.
Vend de frosne eller friske bær i de 2 spsk. mel, du tog fra og vend bærrene i dejen. Rør ikke for meget, så bærrene mases. De skal helst forblive hele. Fordel med højst 3/4 mængde dej i formene.
Drys med halvdelen af kaneltopping og bag midt i ovnen i 10-15 minutter. Tag formen ud og drys resten af toppingen på. Bag videre i yderligere 10-15 min - test med en tandstik, hvornår de er gennembagte.
Lad kagerne køle af først i 10 minutter i metalformen. Herefter på en bagerist uden metalform.
Kagerne er skønne både lune men også kolde. De kan holde sig saftige i et par dage i en tætsluttende beholder.