mandag den 14. november 2022

Chokoladekage med solbærmousse


En lækker chokoladekage, der ikke bliver tør. Kagen skal bages et par dage før brug, da den skal stå fyldt/pyntet i køleskab mindst 1-2 dage før servering. 
Kagen kan serveres som den er med chokolademousse kun på toppen, men her er den også fyldt med lidt solbærmousse for at bryde chokoladesmagen.

Black Magic chokoladekage
12 personer
4,5 dl hvedemel
5 dl sukker
2 dl ren kakaopulver
2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk fint salt
2 hele æg, str. m/l
2,5 dl færdig kaffe, let afkølet
2,5 dl mælk
1,25 rapsolie (eller anden smagsneutral olie)

Tilsæt de våde ingredienser og pisk dejen på lav hastighed i 2 minutter. Rør hele dejen med en dejskraber bagefter for at få bundfaldet rørt med. Fordel - den tynde dej - i en smurt form, der er foret med bagepapir.
Bag midt i ovnen i ca. 35-50 min. Kagen er meget fugtig så test med en strikkepind om der sidder flydende dej fast. Der må godt være en anelse kage på pinden, men ikke flydende dej. Tag kagen ud og stil til afkøling i formen. Vend forsigtigt kagen ud og afkøl helt. Pak kagen ind i en pose og stil på køl. Det gør, at kagen er nemmere at dele i bunde. 


Chokolademousse
(nok til fyld og pynt)
5 dl piskefløde
2 dl sukker
1 dl ren kakao
1 tsk vaniljesukker

Pisk alle ingredienserne sammen til en mousse. Pas på ikke at overpiske.

Del kagen i 3 bunde og fordel ca. 250-300 g chokolademousse på nederste bund. Læg en ny bund og fordel samme mængde frugtmousse på midterste bund. Læg sidste bund på og pynt toppen med resten af chokolademoussen. Stil på køl i 1-2 dage og server kold.