lørdag den 17. december 2022

Cylinder med forskelligt fyld


I en form med cylindere er der støbt forskellige chokolader. Alle chokolader er støbt i Callebaut chokolade.

Marcipan med nougat
(Nr. 1)
Mørk chokolade med blandet marcipan og nougat. Støb skallerne og fordel marcipan og nougat i dem. Luk med resterende chokolade.

Mørk chokolade med karamelchokoladeganache
(Nr. 2)
130 g Gold chokolade
10 g glukosesirup
55 g piskefløde
Evt små chokoladedråber eller andet knas

Hak chokoladen fint og hæld i en skål. Varm sirup og fløde op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad det stå et minut eller to. Rør i midten til ganachen samler sig. Rør så resten af fløden ind. Lad ganachen hvile til den måler 30 C. Fordel i skallerne og drys eventuelt med små chokoladedråber.
Stil formen køligt i nogle timer og luk så med chokolade.

Jordbær i karamelchokolade
(Nr. 3)
180 g frosne jordbær
2 spsk frysetørret jordbær
1 tsk vaniljepasta
40 g honning
30 g smør
160 g Gold chokolade
Tilsæt evt. 3 spsk feuilletine (eller cornflakes) og 2 spsk små chokoladedråber

Kog jordbær med honning og vanilje til bærrene er tøet op og godt møre. Mos bærrene gennem en sigte og hæld saften tilbage i gryden. Kog op igen og hæld over hakket Gold chokolade. Når ganachen er rørt sammen, tilsættes smør. Når ganachen måler ca. 32 C tilsættes feuilletine og chokoladedråber. Fyld formen ca. 2/3 op og luk med hvid chokolade når fyldet har sat sig.

Karamel med TUC-kiks
(Nr. 4)
100 g sukker
0,5 dl piskefløde
lidt salt
100 g nougat
2 spsk piskefløde

Et par saltkiks fx TUC

Karamel: Smelt 100 g sukker i en tykbundet gryde. Når det bliver lysebrunt tilsættes fløden lidt af gangen mens der røres energisk. Tilsæt lidt salt. Afkøl til max 30 C og fordel ca. 1/3 i skallerne.
Nougat: Smelt nougat og 2 spsk flødeover vandbad eller i microovn. Afkøl til max. 30 C. Fordel en stribe oven på karamellen.
Fordel til sidst kiks og luk med den resterende chokolade.