lørdag den 17. december 2022

Julekonfekt med nougat og marcipan


En lækker konfekt som er ret simpel at tilberede og der kan tilsættes de nødder man foretrækker og evt tørret frugter.

500 g marcipan
300 g nougat
100 g chokolade
200 g nødder (fx mandler 60%, cashew u/salt 25% og saltet peanuts 15%
50 g tørret tranebær
150 g chokolade til overtræk
Evt. 1 spsk neutral kokosolie 

Firkantet form (kvadratisk kagering 25 cm)
Evt. lidt glimmer til pynt

Rul marcipanen ud og skær et stykke, der passer til formen. Læg marcipan nederst.
Rist mandler og cashew på en pande til de tager lidt farve. Hak dem groft når afkølet. Bland med peanuts og tranebær. Smelt nougat og 100 g chokolade over vandbad og vend nødder og bær i.  Fordel på marcipanen.
Lad dette sætte sig et par timer på køl. 
Vend konfektpladen ud og læg den nu i formen med marcipanen øverst. Smelt 150 g chokolade og 1 spsk olie og smør det ud over marcipanen. Stil på køl.
Skær konfekten ud i mindre stykker og opbevar på køl.