søndag den 12. februar 2023

Chokoladebar med tonka, knas og kiks


Skøn chokoladebar med bund af Digistive-kiks, en midte af Pralin Feuilletine og øverst en blød karamel med smag af tonka. Barene er dyppet i mørk chokolade med knas fra peanut.

Formen er fra Silikomart og hedder My Snack.

Tonka-karamel (opskrift her)
10-12 Digistive kiks
15 g smør
Pralin Feuilletine
50 g smeltet mælkechokolade

ca. 300 g mørk chokolade
1 spsk kokosolie uden smag
50 g hakket peanuts
50 g sukker
Bladguld

Fordel ca. 3 mm tonkakaramel i hvert hul. Stil på frost i et par timer.
Tag karamelstykkerne ud og læg på en plade og stil tilbage på frost.
Blend kiks til fine krummer og bland med smeltet smør. Fordel i formens huller med en tykkelse på ca. 3 mm, og pres godt sammen. Stil på frost 1 times tid.
Smelt mælkechokolade og bland med Pralin Feuilletine, fordel et lag oven på kiksebunden og læg til sidst karamelstykkerne på. Stil på frost natten over.

Smelt sukker til en let gylden farve. Vend peanuts i og smør ud på et stykke bagepapir. Når afkølet blendes det til krummer.
Smelt chokolade over vandbad og tilsæt olie. Tilsæt peanutsknas. Hæld i en beholder, der kan rumme en bar.
Tag barene ud af formen og stik 2 tandstikker i. Dyp i chokoladen og kør undersiden på kanten af beholderen med chokolade. Stil på sølvpapir eller bagepapir. Drej tandstikkerne forsigtigt rundt mens de trækkes ud. Pynt med det samme.

Opbevares i køleskab.