Skønne store cookies, som min søn har døbt Futuristic Cookies. De er ret gode og indeholder faktisk 2-i-1 småkager. Det tykke lag chokolade på toppen gør dem ekstra gode.
Peanut Butter Cookie (inderste småkage)
12 store cookies
55 g stuetemp. smør
85 g Crunchy Peanut Butter (eller Smooth Peanut Butter)
85 g rørsukker
30 g alm. sukker
1 æg
1 tsk. vaniljeessens
1/4 natron
95 g mel
1/2 tsk salt
Indstil ovnen på 175 C.
Pisk smør, peanut butter og de 2 slags sukker sammen i nogle minutter. Tilsæt æg og vaniljeessens. Bland natron, mel og salt og tilsæt. Rør roligt til samlet.
Del dejen i 12 lige store kugler. Pres dem let flade, så de er ca. 1,5 cm høje. Stil i fryser i mindst 20 minutter.
Chokolade cookie
115 g stuetemp. smør
110 g farin
85 g alm. sukker
1 stort æg
1/2 spsk. lys glukosesirup
2 tsk. vaniljeessens
160 g mel
65 g kakao
1 tsk majsstivelse
1/2 tsk natron
1/2 bagepulver
1/4 tsk salt
Rør smør og de 2 slags sukker sammen i nogle minutter. Tilsæt æg sammen med sirup og vaniljeessens.
bland mel, kakao, majsstivelse og natron, bagepulver og salt og tilsæt dette. Rør til lige samlet.
Fordel i 12 store kugler, pres dem let og stil på køl et øjeblik.
Imens gøres 2 bageplader klar med bagepapir.
Samling
Tag en chokoladekugle ud og fold den om en peanut butter kugle. Læg småkagen på bagepladen og form den rund, men let flad og ca. 2,5-3 cm høj. Fortsæt med yderligere 5 cookies. Fordel de 6 cookies på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. Når de begynder at krakelere/revne let, tages bagepladen ud. Lad cookies blive på pladen i yderligere 10 minutter før de overføres til en rist til fuldstændig afkøling. Saml og bag imens de andre 6 cookies.
Pynt
Smelt 100 g lys + 1/2 tsk kokosolie (eller rapsolie) og 100 g mørk chokolade + 1/2 tsk kokosolie (eller rapsolie) i hver sin skål. Læg først ca 1,5 tsk mørk chokolade på cookien, læg så lys chokolade og rør rundt med en tandstik til du får et fint mønster. Drys eventuelt med krymmel.
Lad chokoladen størkne, evt. i køleskab.
Opbevar småkagerne i en helt lukket kagedåse i stuetemperatur eller i køleskabet.
Opskrift fundet online, men tilpasset til denne version.