Gode store cookies med en indbagt Brazil chokolade. Det kunne også have været en Dumlekaramel, lille chokolade skildpadde, et stykke guldbarre eller en anden favoritchokolade.
10 Brazil cookies
115 g stuetempereret smør
50 g sukker
55 g farin
1 æg, stuetempereret
1 tsk vaniljeessens
160 g mel
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
50 g små chokolade knapper, mørk, gerne 70%
10 stk mini Brazil (fra Carletti)
Evt mini marshmallows som pynt
Rør smør og de to slags sukker godt sammen. Tilsæt ægget sammen med vaniljeessens. Bland mel med natron og salt og vend det i til det er lige akurat samlet. Rør chokolade knapper i.
Stil dejen på køl i 45 min.
Del dejen i 10 lige store kugler og del så igen hver kugle i 2. Læg den ene halvdel på bagepladen og pres den let flad. Sæt en Brazil chokolade på og dæk den med den anden halvdel af dejen. Sørg for at hele chokoladen er godt pakket ind, så den ikke løber ud under bagningen. Fortsæt med de resterende 9 cookies. Fordel på 2 bageplader.
Stil bagepladerne på køl i 30 minutter mens ovnen varmes op til 190 C.
Bag midt i ovnen til kanten bliver lysebrun. Det tager ca. 13-15 minutter. Tag bagepladen ud og lad kagerne køle af på bagepladen.
Opbevares i tætsluttende kagedåse.