torsdag den 21. december 2023

Julechokolader 2023


Chokolader til julen 2023. Alle chokoladeskaller er støbt i chokolade fra Callebaut og i en magnetform fra Chocolate World. Transfer sheets er fra forskellige online butikker.

Lys chokolade med guld pletter: Skildpadde fyld (romsmag)

Hvid chokolade med grankogler: Toblerone med Chokolade Baileys 

Gold chokolade med julemotiver: Appelsin krokant eller Fransk nougat

Mørk chokolade med små guldstjerner: Biscoff Crunchy Creme

Bronze nød: Nougat og marcipan

Mørk chokolade med guld juletræer: Ganache med Toms Guldkarameller

Gold chokolade med Merry Christmas: Yankie/Holly Bar ganache

Lys chokolade med hvide snefnug: Marabou Mint Krokant

Hvid chokolade med bl.a. rensdyr: Gold ganache med lakridsgranulat

Hvid chokolade med røde snemænd: Cara Crakine (knasende nougatsmagende creme)


Opskrifter

Orangeknas
100 g Marabou  Orange krokant
50 g piskefløde
8 g glukosesirup
8 g smør

Hak chokoladen fint og hæld i en lille skål. Varm fløde og sirup op til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad det stå et par minutter. Rør så i midten af skålen til ganachen samler sig. Rør så i større cirkler indtil alt er samlet og ganachen er blank. Tilsæt smør og lade køle til 30 C før formen fyldes 3/4 op. Luk skallerne med chokolade og stil køligt i en time. 

Gold ganache
til 2 forme
150 g Gold chokolade
55 g piskefløde
10 g glukosesirup
Evt. lakridsgranulat, efter smag

Små chokolade dråber

Hak chokoladen fint og hæld i en lille skål. Varm fløde og sirup op til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad det stå et par minutter. Rør så i midten af skålen til ganachen samler sig. Rør så i større cirkler indtil alt er samlet og ganachen er blank. Tilsæt 2 tsk. lakridsgranualt.
Drys lidt chokoladedråber i de hvide chokoladeskaller. Lad ganachen køle til 30 C før formene fyldes 3/4 op. Luk skallerne med chokolade og stil køligt til chokoladen har sat sig. 

Nød
Farv formen med spiseligt glimmerstøv fx fra Odense Marcipan. Støb skallerne med mælkechokolade. Stil til side ved ca. 15 C.

Nougatfyld
100 g nougat
40 g hvid chokolade

Smelt nougat og hvid chokolade over vandbad. Køl ned til 30 C og fyld halvdelen af nøddeskallerne 3/4 op.

Marcipancreme
1/2 blad husblas
65 g piskefløde
60 g revet marcipan
60 g hvid chokolade

Læg husblas i iskoldt vand. Varm fløde og marcipan op under omrøring i en lille gryde, så fløden blandes ind i marcipanen. Sluk for varmen, men lad gryden stå på  eftervarmen. Si vand fra husblas og rør ud i cremen. Tilsæt til sidst den hvide chokolade. Bland alt godt og lad cremen køle ned til 30 C. Fyld den anden halvdel af nøddeskallerne 3/4 op med cremen. Lad fyldet sætte sig i skallerne ved køkkentemperatur.
Luk skallerne med chokolade og stil køligt i en time. Varm en lille og tom kasserolle op og vend den om. Smelt forsigtigt 2 halvdele på bunden og pres roligt sammen, så nødden samles til en hel nød.


Yankie/Holly Bar ganache
1 Yankie Bar
2 Holly Bar
25 g piskefløde
10 g glukosesirup

Hak chokoladen fint og varm langsomt op sammen med piskefløde og glukose. Rør jævnligt til chokoladerne er smeltet. Køl ganachen til 30 C før formene fyldes 3/4 op. Luk skallerne med chokolade og stil køligt i en time. 


Fransk Nougat ganache
1 pakke Fransk Nougat ca. 45 g
30 g mørk chokolade
25 g piskefløde
10 g glukosesirup

Hak chokoladen fint og varm langsomt op sammen med piskefløde og glukose. Rør jævnligt til chokoladerne er smeltet. Hæld massen over den hakket mørke chokolade og rør til samlet. Køl ganachen til 30 C før formene fyldes 3/4 op. Luk skallerne med chokolade og stil køligt i en time.