mandag den 15. januar 2024

Kongekage nr. 2


Endnu en kage til at fejre Kong Frederik X. Den blev serveret på sønnens arbejdsplads.

Kagen indeholder vaniljebunde, passionsfrugtmousse og en ganache lavet på Toblerone Gold chokolade.
Den er smurt op med en let kakaocreme og pyntet med en kongekrone i dagens anledning.


Kagen måler 16 cm.

Goldganache, til fyld
1 blad husblas
170 g Toblerone Gold
3 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak chokoladen fint og varm fløden op til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad det stå et minuts tid. Rør i midten af skålen til ganachen begynder at samle sig. Rør til sidst alt sammen. Dæk med husholdningsplast og stil på køl i mindst 6 timer. Pisk cremen til det begynder at tykne.

Passionsfrugtmousse
75 ml passionsfrugt puré (frost)
1 spsk. sukker
1,5 blad husblas
1,75 dl piskefløde

Læg husblas i koldt vand. Lun passionsfrugt og sukker til sukker er smeltet. Rør husblas i og stil til afkøling til 35 C. Pisk fløden til en konsistens med bløde toppe. Rør 2-3 spsk. flødeskum i saften. Vend herefter mere flødeskum i ad 3 omgange. Vend det roligt sammen. 
Stil på køl til konsistensen er mindre flydende og fordel på nederste kagebund. Læg næste bund og fordel chokoladeganachen. Læg sidste bund og stil på køl, gerne natten over. Smør kagen op og pynt.