mandag den 25. marts 2024

Påskechokolader 2024


Pastelfarvet med små påskedyr på mørk chokolade, indeholder g
anache af Gold Toblerone. 

Gul kylling er Gold chokolade med fyld af 50/50 nougat knas (pralin feuilletine) og mørk chokoladeganache.

Grønne æg  med gule og pink farver: hvid chokolade med fyld af mørk Toblerone og knuste mandelæg.

Grønne æg med prikker indeholder lys chokolade med fyld af Dumle Fudge-ganache.

Happy Easter på mørk chokolade har fyld af mint-ganache.

Lilla æg med fyld af Yuzu ganache og knuste mandelæg.

Hvid kylling på mørk chokolade indeholder hvid ganache med mørke chokoladedrops.

Gule blomster på hvid chokolade indeholder passionsfrugtsganache og Malteserknas.

Hvide kaniner på mørk chokolade med fyld af Dumle Fudge-ganache og knuste chokolade æg. 



Et par opskrifter:


Gold Toblerone ganache

140 g Toblerone, Gold eller variant

50 g piskefløde

10 g glukose sirup

10 g stuetemp. smør


Hak chokoladen fint. Varm fløde og sirup til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad stå i 2 minutter. Rør i midten til ganachen samler sig og bliver blank.  


Mørk Toblerone ganache

140 g Toblerone mørk 

70 g piskefløde 

10 g glukose sirup

10 g stuetemp. smør


Passionsfrugt ganache

100 g hvid chokolade
25 ml piskefløde
25 ml. passionsfrugt pure

10 g glukosesirup


Hak chokoladen fint. Bring fløde, passionsfrugt og sirup til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad skålen stå i 2 min. Rør roligt i midten til massen bliver blank og alt er samlet. Køl til max 32 C og fyldt 2/3 i formen.


Mint ganache (pebermynte)
50 g piskefløde
15 g glukosesirup
20 g smør
1,5-2 tsk pebermynteessens (smag dig frem)
125 g hvid chokolade

Varm fløde og glukosesirup op til kogepunktet og hæld over hakket hvid chokolade. Tilsæt essens og smør i små tern. Køl til højst 32 C og hæld i forme. 

Dumle Fudge-ganache
30 Dumle
30 ml piskefløde

Varm Dumle og fløde langsomt op under jævnlig omrøring. Når Dumlen er smeltet og fløden næsten koger, tages gryden af varmen. Når massen måler max. 30 C fyldes chokoladeskallerne 3/4 op. Lukkes når ganachen har sar sig.