Kagen kan skæres ud til en aktuel figur og pyntes med alverdens slik, så den ikke nødvendigvis er til påske.
Den kan bages 1-2 dage før og pyntes med creme og slik dagen før.
Gulerodskage
til 15 personer (efter udskæring), som en hel kage er der til ca. 20 personer
225 g smør, smeltet og afkølet
300 g farin (brunt sukker)
100 g sukker
6 æg
450 g gulerødder, skrællet og groft revet
400 g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
3 tsk kanel
1,5 tsk kardemomme
et nip salt
Bageform 38x28 cm (kagen hæver ca. 1,5 - 2 cm under bagning)
Stort fad
Indstil ovnen på 175 C varmluft. Pisk begge slags sukker med æggene i 5 minutter ved middelhastighed. Det skal blive helt lyst og luftigt. Imens blandes mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel og kardemomme. Sigt blandingen og tilsæt salt.
Tilsæt blandingen ad tre omgange i æggemassen, Det skal ikke piskes, blot røres sammen. Til sidst tilsættes smeltet smør og revet gulerødder, og alt vendes sammen og fordeles ud i en bageform, der er foret med bagepapir.
Bag kagen i ca. 30-35 min, test med en tandstik om der hænger frisk dej ved.
Tag kagen ud, når der ikke hænger dej ved og afkøl formen med kagen på en bagerist.
Når den er godt afkølet løftes den ud med bagepapiret og skæres evt. i facon.
Citron/ostecreme
200 g stuetempereret smør
420 g flormelis
2,5 tsk vaniljesukker
200 g Philadelphia Original smøreost
Revet skal af en middelstor citron
Evt også 1/2 tsk citronessens - eller mere citronskal
Rør smør. flormelis og vaniljesukker godt sammen. Tilsæt smøreost og citronskal/citronessens - rør igen til frostingen er glat. Det skal ikke piskes eller røres for meget.
Fordel på kagen.
Pynt
Marcipanæg (halveret), skum påskeharer, små chokoladeæg, kandiseret violer og nougat æg.
Kagen skal serveres stuetempereret og ellers opbevares i køleskab.
Efter ide af madmusen.dk