søndag den 7. juli 2024

Macarons med hindbær og mint


Vælg mellem hindbær eller mint - eller nap en af hver😄 Macarons tilberedes og samles gerne 2 dage før servering. 

Bunde
ca. 40 skaller
150 g mandelmel
150 g flormelis
55 g æggehvider
Pastel grøn eller lyserød pastafarve

150 g sukker
50 ml vand
55 g æggehvider

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i først 5 minutter med ovnlågen på klem, så med lukket ovnlåge i 5 min, så igen med ovnlugen på klem og til sidst 2 minutter med lukket låge,  ved 150 grader, og lad dem køle helt af på bagepladen. Saml skallerne to og to i størrelser, der passer sammen.

Mint ganache
100 g Mint Krokant (Marabou)
50 g piskefløde
10 g smør

Hak chokoladen fint. Varm fløden op og hæld over chokoladen. Lad det stå et øjeblik og rør så med rolige bevægelser til alt er samlet til en blank ganache. Tilsæt smør i små tern. Afkøl til en holdbar konsistens og fordel på halvdelen af skallerne. Samles, og opbevares på køl til servering.

Hindbærganache
175 g frosne hindbær
1 spsk sukker
1 tsk citronsaft
100 g mørk chokolade, hakket

Kog bær op med sukker og citronsaft. Koges til bærrene er blevet bløde og det har boblet i 1 minutstid.
Si kernerne fra og hæld saften over chokoladen. Lad det stå et minut eller to og rør så med rolige bevægelser til alt er samlet til en blank ganache. Afkøl til en holdbar konsistens og fordel på halvdelen af skallerne. Samles, og opbevares på køl til servering.

Her er de serveret med Oreo macarons: