søndag den 7. juli 2024

Oreo macarons


De skønne macarons med smag af Oreo. Tilbered gerne 2 dage før servering, så de kan nå at "smelte" sammen.

Oreo macarons
ca. 22-24 stk., ca. 4 cm 
100 g past æggehvider
100 g sukker
100 g mandelmel
100 g flormelis
30 g Oreo kiks, blendet fint uden creme (delt i hhv. 20 g og 10 g)

Tør røreskål, piskeris og andet du vil benytte af med eddike. Klargør 2 bageplader med bagepapir. Gør en sprøjtepose med rund tyl klar. Blend Oreo (fjern cremen).
Bland flormelis med mandelmel og sigt det ned i en skål.
Bland æggehvider og sukker i en skål, der tåler varme. Over simrende vand røres i blandingen til sukker er opløst. Det tager ca. 3-4 minutter. Hæld blandingen i en røremaskine og pisk først ved lav hasigtighed 1 minut, så mellem hastighed 2 minutter og til sidst halv-høj hastighed til der danner sig spidse toppe, når du  dypper piskeriset ned og tager det op og holder det oprejst.

Hæld mandelmel/flormelis og de 20 g Oreo i skålen og vend det hele sammen med stille bevægelser. Når blandingen falder fra en dejskraber mens du kan danne flere 8-taller i træk uden dejen "knækker/brydes", så er blandingen klar.
Sæt passende dutter på bagepladen, bank bagepladen ned i bordet et par gange så eventuelle luftbobler forsvinder, drys let med de 10 g Oreokrummer og stil pladerne med macarons til tørre i et tørt lokale i 30-45 min (til du kan røre ved dem uden at få dej på fingeren).
Bages ved præcis 162 grader i 5 min med ovnlåge på klem. Herefter 10-11 minutter i helt lukket ovn. Bag en plade ad gangen. Lad dem stå på den varme bageplade på køkkenbordet mens de køler af. Saml dem 2 og 2, der passer sammen i størrelse.

Oreo-creme
til ca. 40 færdige macarons
130 g gold chokolade
80 ml piskefløde
30 g blendet Oreokiks (med creme)
25 g små chokolade dråber (kan undlades)

Smelt chokoladen og tilsæt næsten kogende piskefløde. Vend sammen til en blank ganache. Tilsæt salt og de blendet Oreokikselåg. Lad det afkøle og fyld i macarons. Drys inden sammenlægning med chokoladedråber.

De blev serveret sammen med hindbær og mint macarons


Herunder er macarons samlet med en smule karamel (fra Callebaut) i midten af cremen.

Det er nemmest hvis man først sætter en passende portion af Oreo-cremen. Ikke alt for meget. Sæt så sprøjteposen med karamel direkte ned i Oreo-cremen og pres roligt karamel ud. Du vil se, at cremen langsomt presses ud og fordeles på macaronen. Stop når cremen er ca 3-4 mm fra kanten. Saml macaronen.