Solbærmuffins med chokolade og mandler, pyntet med frisk hvid chokoladefrosting.
Muffins med hvid chokolade, solbær og mandler
12 stk/50 minicupcakes
2 æg (stuetemperatur)
150 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
125 g smør (stuetemperatur)
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
75 g mandler
50 g hvid chokolade
½ dl sødmælk
100 g solbær
1 spsk flormelis
Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen lyst og skummende. Pisk derefter smørret i. Bland mel og bagepulver og bland det i dejen. Vend grofthakkede mandler og grofthakket hvid chokolade i dejen sammen med mælken. Vend solbærrene i flormelis og vend dem til sidst forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i muffinsforme (papirsforme sat i fast form) til ca. 1,5 cm fra kanten. Bag almindelig størrelse kager ved 175 C i ca. 25-30 minutter og minicupcakes i 12-14 minutter. Kanten skal blive lysebrun. Tag kagerne ud af metal-formen og lad dem køle af på en rist.
Hvid chokoladefrosting
Til 12 alm. størrelse cupcakes eller 50 minicupcakes
60 g blødt smør
120 g flødeost
100 g flormelis
50 g smeltet, hvid chokolade
1 tsk vaniljesukker
Smelt den hvide chokolade og lad den køle af.
Pisk flormelis, smør, vaniljesukker og flødeost.
Pisk den afkølede chokolade i massen. Pisk godt sammen så du får en luftig frosting. Hæld i en sprøjtepose med din foretrukne tyl. Opbevares køligt til ca. 20 min før servering.