søndag den 7. juli 2024

Cookie sandwich med ganache




De altid gode småkager er her tilberedt med i en mørk version og samlet om en blød Gold chokolade ganache. 

Småkage
ca. 100 stk
200 g smør i små tern
200 g flormelis (alm. sukker kan også bruges)
1 stort æg
350 g hvedemel
50 g kakao
50 g smeltet Gold chokolade (til pynt)
Spiseligt guldstøv

Rør smør og flormelis godt sammen. Tilsæt letpisket æg. Rør det hele godt sammen og tilsæt sigtet mel og kakao lidt af gangen.
Saml dejen helt med hænderne. Lad dejen hvile indpakket i en plastpose i ca. 1½ time i et køligt rum. Rul ud mellem 2 stykker bagepapir til 2 mm. Udstik små runde cirkler ca. 2,5-3 cm. Bag ved ca. 180 grader i ca. 10-12 minutter midt i ovnen.
Afløles helt på en bagerist.

Tag halvdelen fra og pynt evt. med smeltet Gold chokolade.

Ganache
200 g Gold chokolade
75 ml piskefløde
10 g smør

Varm chokolade og fløde op over et vandbad til chokoladen er smletet. Fjern fra varmen. Rør smør i og afkøl til en holdbar konsistens. Fordel på den anden halvdel af småkagerne og læg det pyntede småkagelåg på.

Opbevares køligt, men ikke i køleskab. De færdige småkager kan holde 2 dage. Upyntet småkager opbevares i en lufttæt beholder, pakket i sølvpapir.

Kagerne blev serveret til en fødselsdag og delte fad med vanilje versionen: