Chokolade småkager, der næsten smager som brownies. De er nemme at tilberede og kan pyntes med julekrymmel, knust julestok eller andet krymmel på andre årstider.
Chokolade cookies
ca. 35 stk.
165 g mel
60 g kakao
1 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
et nip fint salt
170 g blødt smør
115 g rørsukker
100 g alm sukker
1 stort æg
1 æggeblomme
Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål.
Pisk smør og sukker sammen i et par minutter til det bliver lyst og fluffy. Tilsæt æggene og pisk igen.
Sigt melblandingen ned i smørret og rør til det kun lige er samlet.
Lav kugler af ca. 15 g, placer dem med god plads i mellem, fordi de flader ud. Bag dem midt i ovnen ved 175 C i 7-8 minutter. Tag bagepladen ud og lad kagerne blive på den varme plade, mens næste hold bager. Afkøl helt på en rist.
Hvid chokoladeglasur
Smelt 150 g hvid chokolade og 20 g kakaosmør (eller 1 tsk kokosolie) over vandbad ved svag varme. Fjern fra varmen, når der mangler at smelte ca. 1/3 af chokoladen. Når al chokoladen er smeltet er den klar til kagerne.
Dyp en kage ad gangen, lad den dryppe godt af og drys med krymmel. Stil til afkøling, evt. i køleskab. Pak i lufttæt æske og opbevar køligt (ikke nødvendigvis i køleskab).