lørdag den 21. december 2024

Tranebær, pekan og hvid chokolade


En rigtig god småkage. Nødderne kan være dem man foretrækker og tranebær kan være abrikoser.

200 g sukker/rørsukker
125 g smør, blødt
1 stang vanilje (eller 1 tsk. vaniljesukker med top)
1 æg
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
lidt fint salt
100 g hvid chokolade
60 g pekannødder, hakket
60 g tørret tranebær

Rør sukker med smør og vanilje. Tilsæt ægget. Rør igen. Sigt mel og bagepulver i og drys salt i.
Vend med hakket hvid chokolade, hakket nødder og hakket tranebær.
Rul til stænger på størrelse med et køkkenrulle-rør. Stil på køl i 2 timer.
Varm ovnen til 180 C, skær skiver af den kolde dej på ca. 0,5 cm. Fordel på bageplader med lidt mellemrum, da kagerne flader lidt ud. Bages midt i ovnen i 10-12 minutter - til de er gyldne i kanterne og på toppen. Afkøl helt og pak i lufttæt kagedåse.