Banankage med Marsbar og mørk chokolade. Lækker fugtig og med et strejf af “chewy” karamel pga. den tilsatte Marsbar. Brug altid meget modne bananer for at give kagen den bedste smag. På toppen er Nutellacreme med lidt guld drys og hvide chokolader med sommerpynt.
125 g smeltet smør
185 g sukker
2 æg
150 g mel
½ tsk. bagepulver
1 tsk natron
½ tsk. vaniljesukker
2 spk. mælk
200 g bananmos (ca. 2 mellemstore)
120 g groft hakket chokolade (her er halvdelen Marsbar)
Tænd for ovnen på 200 grader.
Smør en form ca. 20 cm og læg evt. et stykke bagepapir i bunden. Drys evt. et tyndt lag mel langs kanterne.
Pisk æg og sukker tykt og luftigt. Tilsæt smørret.
Sigt mel, bagepulver, natron og vaniljesukker ned i en skål.. Mos bananerne og bland det med den hakkede chokolade.
Bland æggemassen med melblandingen og tilsæt til sidst banan/chokolade sammen med mælken.
Hæld i formen og bag ved 200 grader i ca. 35-45 min.. Sæt en bageplade på ribben over kagen for at undgå kagen bliver for mørk for hurtig.
Afkøles og pyntes.
Nutellacreme
75 g flormelis
75 g blødt smør
Sæt gerne kagen i køleskabet. Det bliver den kun bedre af... Tages dog ud i god tid før servering.
Opskriften kan også bruges til cupcakes. Portionen giver da ca. 16-18 cupcakes, der skal bages i ca. 25-35 min.