En lækker cookie med masser af chokolade og en snert af kaffe🤎 De er let sprøde på ydersiden og som en brownie inden i. Jeg opbevarer dem i køleskabet og tager dem ud lidt før servering.
Brownie Coffee Cookies
16 stk
250 g mørk chokolade (ca. 50 %)
50 smør
2 spsk. kakaopulver
1,5 spsk. kogende vand
100 g brunt sukker
65 g sukker
2 stuetemp. æg
75 g mel
1 spsk. (med en lille top på) instant kaffepulver (fx Nescafé Crema)
1/4 tsk. bagepulver
Et nip salt
Flagesalt til pynt
1 kageudstikker eller et glas/lille skĂĄl til at forme de bagte cookies
Indstil ovnen på 180 C. Klargør 3 bageplader med bagepapir.
Smelt chokolade og smør over vandbad. Stil til side. Kog vand og bland med kakao.
Bland mel, bagepulver, salt og kaffe i en skĂĄl.
Pisk de to slags sukker og æg i 3 minutter, til lyst og let. Vend chokolade/smør og kakao/vand i med en dejskraber dejskraber. Bland og sigt herefter mel, kaffe og bagepulver ned i blandingen - fold ind i dejen. Stop når det lige akkurat er blandet.
Stil til side i 10 minutter, så dejen lige sætter sig lidt.
Fordel pĂĄ bagepladerne med godt plads i mellem og bage midt i ovnen en plade ad gangen i 9-11 minutter.
Småkagerne vil flade ud, så lige når bagepladen er taget ud, formes hver cookie med en rund kageudstikker (større end cookien) ved at lave cirkulære bevægelser omkring cookien samtidig med at den trækkes en smule ind mod midten, så bliver den fin rund. Det er vigtigt, at det sker når cookien er helt varm og nybagt.
Lad dem køle af på pladen og til sidst på en bagerist. Før servering kan der drysses med flagesalt.
NB Man kan sagtens undlade kaffe i opskriften.