søndag den 3. august 2025

Brownie med lakrids


Til min fødselsdag i år fik vi denne super lækre lakridsbrownie. Den var et stort hit og er klart en favorit hos lakridselskere.
Kagen blev pyntet med en let chokolademousse også med lakrids. Pynten var Mix knas/crisp, Chokokaramelkugler og Lakrids knas/crisp - alle 3 fra Dr. Oetker. Desuden små fødselsdagsflag i chokolade. Kagen blev serveret sammen med fine 2 bærtærter. 

Lakridsbrownie/kage
16-18 personer
450 g farin
225 g smør
3 hele æg
4 spsk. lakridspulver
2 tsk. bagepulver
285 g hvedemel

Indstil ovnen på 180 C. Smør en form firkantet str. 26x26 eller aflang 35x25 cm. Min var en typisk aflang browniebageform. Læg brede strimler af bagepapir i, så kagen er nem at løfte ud af formen bagefter.
Smelt sukker og smør og lad det køle af til ca. 40 C før du tilsætter æggene. Pisk det godt sammen.  Sigt mel, lakridspulver og bagepulver i massen, og vend det roligt sammen med en dejskraber. Fordel i bageformen og bag midt i oven i ca. 30 minutter. Den skal ikke gennembages.

Afkøl kagen på en rist i formen. Kagen kan sagtens bages 1-2 dage før og indpakket opbevares i køleskab indtil dekorering og servering.

Hvid lakridschokolademousse
Tilberedes dagen før
2 blade husblas
75 g hvid chokolade
1/2 stang vanilje
3 dl piskefløde
1 tsk. honning
Saften fra 1/2 citron
3 tsk. lakridspulver (smag til) 

Husblas lægges i blød i koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen og hæld i en mellemstor skål. Del vaniljestangen og skrab korn ud. Læg både korn og stang i en lille gryde. Tilsæt fløden, honning og citron og varm op til kogepunkt. Knug husblad fri for vand og rør ud i den varme fløde. Dæk overfladen med husholdningsfilm og stil på køl indtil den højst er 5 C.
Pisk cremen op og pynt kagen. Drys evt. med lakridspulver eller andet pynt.
Serveres stuetempereret.