mandag den 13. februar 2012

Rosa elegance


Denne kage er jeg personlig helt vild med. Synes den marmoreret lyserøde overflade er fin og jeg har brugt mine nye "engelske" silicone-forme til kanten og de søde hjerter, der hænger øverst på kagen.





Blomsten blev udstukket med rose-udstikker og fik både perlemor og rosa dust på kanterne.
Rigtig fin kage...
Kagen indeholder 3 tykke drømmekagebunde (med appelsinjuice), mousse af blandet røde bær og Bailey-creme (en rest tobleroneganache, ekstra flødeskum og smagt til med Baileys). God kombination. Den blev smurt op med Islandsk chokoladecreme (se nedenfor).
Kagen måler 19 cm (bagt i 16 cm form) og er næsten 10 cm høj.

*Kagen blev sat i fryseren i en time, herefter pakket ind i plast/husholdningsfilm, og først spist 2 måneder senere...
Ved optøning, tog jeg den ud af fryseren og satte den til optøning i 24 timer i køleskabet uden indpakning. Den smagte fuldstændig fantastisk :D



Islandsk chokoladecreme
4 pasteuriserede æggeblommer
60 g flormelis
100 g meget blødt smør i tern
100 g smeltet, mørk chokolade

Æggeblommerne piskes med flormelis til det er lyst og luftigt. Det meget bløde (men ikke smeltet) smør tilsættes i små tern og piskes med. Smeltet afkølet mørk chokolade tilsættes og piskes med. Når massen er rørt sammen, er den klar. Cremen kan også anvendes som fyld eller som frosting på cupcakes.