lørdag den 24. marts 2012

Æblekage


fra Ubberup Højskole. Opskriften fulgte med Ude og Hjemme og der er indtil flere spændende opskrifter.

Jeg havde tilfældigvis en del æbler og vi lavede derfor denne fedtfattige æblekage. Den kan varmt anbefales både lun og kold. Den er saftig og lækker.

180 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
500 g æbler i tern (5-6 stk)
2 tsk. kanel
Evt. 1 dl. hakket hasselnøddekerner
1½ abrikos marmelade (ca. 200 g)

Indstil ovnen på 180 C.
Pisk æg og sukker tykt og skummende.
Bland mel og bagepulver, sigt blandingen i dejen og vend æbleternene i.
Fyld dejen i en lile bradepande (32x25 cm), foret med bagepapir. Drys kanel og evt. nødder over og bag kagen i ca. 30 - 35 min.


Ca. 10 før kagen er færdig, fordeles marmeladen (evt. rørt op med lidt vand) over kagen, der bages færdig til marmeladen er karameliseret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar