torsdag den 22. marts 2012

Vanilje macarons med champagne


Opskrift til ca. 100 stk.

1 stang vanilje, kornene herfra
190 g mandelmel (mandler blendet meget fint, evt. siet)
225 g flormelis
80 g æggehvider

225 g sukker
75 g vand

80 g æggehvider
40 g sukker

Evt. rørsukker
Evt. pasta farve

Fyld
50 g fløde
140 g finthakket chokolade
50 g smør
125 g champagne eller cava

Bland vaniljekorn, mandelmel, flormelis og æggehvider godt sammen. Kog sukker og vand sammen i en tykbundet gryde til 113 C (tager ca. 10-15 min - brug et termometer).
Pisk æggehvider og sukker til en let marengs. Når siruppen er 113 grader, hældes den forsigtigt over i marengsen mens der piskes (hæld langs siden af skålen, så det ikke sprøjter ud over det hele). Pisk til massen har stuetemperatur.
Vend mandelmassen forsigtigt i. Kom massen i en pose og sprøjt dejen ud i størrelser svarende til en femkrone mønt. Lad kagerne derefter stå og danne skorpe i ca. 1 time. Drys evt. rørsukker over dine macarons, lige inden de bages.
Bag dem på 180 grader i ca. 12 min. Køles af på pladen et par minutter. Flyttes over på en rist for at køle helt af. Kom dem i en frysepose og frys dem i 2 døgn, så de kan trække fugt.

Fyld
Bring fløden i kog, smelt chokoladen over et vandbad og bland den varme fløde i chokoladen. Lad cremen afkøle til den har stuetemperatur. Blend derefter smørret i og afslut med at tilsætte champagne. Kom cremen i en sprøjtepose og stil den i køleskabet til næste dag.

Tag to macarons-bunde og læg dem sammen med en smule fyld.

Ubrugte bunde kan opbevares ca. 2 dage i lufttæt beholder eller frys dem til en anden god gang:-)Opskriften er af Thomas Parry, bragt i fra Alt for Damerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar