torsdag den 20. december 2012

Fransk nougat


Fransk nougat med ristet græskarkerner og et tykt lag mørk chokolade :)

Opskriften har jeg set hos Chocolat.dk.
Du kan også se den lige herunder:

Ingredienser (15-20 stk)

160 g honning
260 g sukker
80 g vand
50 g glukose
40 g pasteuriserede æggehvider
40 g sukker (1,5 hvide)
1/2 vaniljestang
en knivspids salt

cirka 200 g usaltede pistacienødder – eller andre nødder

100 g mørk chokolade

Lidt flormelis

Hæld honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge ved middelvarme – til det har en temperatur på 152 grader. Det tager lidt tid. Hold øje med at det ikke brænder på! Det gjorde min første portion, fordi jeg var utålmodig...

Rist pistacienødder (evt. andre nødder) let i ovnen.

Pisk æggehvider og sukker til marengs.
Tilsæt salt og kornene fra vaniljestangen.
Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker.
Pisk i cirka 10 min – til massen får en sej og luftig konsistens.

Tilsæt nødderne, og vend massen ud på en silikonemåtte/bagepapir drysset med flormelis.
Rul nougaten ud med en kagerulle, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær den ud i ønskede stykker med en skarp kniv dyppet i varmt vand.

Overtræk/pensl stykkerne med smeltet mørk chokolade, og drys med hakkede nødder eller andet pynt.

Pak nougaten ind i køkkenfilm/madpapir, og opbevar den et tørt sted.