fredag den 18. januar 2013

Abrikos og figne brød

Dette brød er fyldt med lækre abrikoser, figner, rosiner, der har ligge og taget bad i Earl Grey te.
Det smager skønt og lækker som det er.

Du får opskriften her:

125 g tørrede abrikoser
125 g tørrede figner
100 g sultanas (jeg brugte alm. rosiner)
1/2 vanillestang
200 ml Earl Grey te
150 g pecan nødder (jeg brugte mandler)
100 g lys farin
knivspids fint havsalt
1 æg
225 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
2 spsk mælk

Hæld abrikoser, figner og sultanas/rosiner i en gryde. Del den halve vaniljestang og skrab kornene ud. Tilsæt både stangen og kornene til frugten.
Bryg teen og lad den række til den har en dyb rødlig-gul, hæld det over frugten. Kog over meget svag varme med låg og lad det koge i 1 time - indtil frugterne er bløde. Rør ind imellem i gryden. Lad det køle af tildækket.

Forvarm ovnen til 170C. For en brødform (jeg brugte en form, der var ca. 25x11 cm) med bagepapir eller let smurt sølvfolie.
Hak nødderne groft og rist dem i ovnen i cirka 5 minutter, indtil de dufter godt og er lidt mørkere. Stilles til afkøling.
Hæld væden fra frugten gem den. Der bliver ca. 50 ml tilbage. Fyld op til 80 ml med vand og hæld det tilbage i gryden. Tilsæt sukker og salt og småkog og rør indtil sukkeret er opløst. Hæld det i en stor røreskål. Skær abrikoser og figner i mindre bidder.

Rør frugt og nødder i sukkersirupen. Pisk ægget, tilføj til skålen og bland det hele rundt.
Sigt mel og bagepulver og tilsæt dette. Dejen vil være temmelig stiv. Tilsæt mælken og rør, indtil al mælk og mel er kombineret. Hæld dejen i formen og glat ud.
Bages i ovnen under midten i ca. en time. Efter ca. 40 minutter kan det være nødvendigt at dække brødet med en smule sølvfolie for ikke at brødet bliver for mørkt.
Køl brødet i et par minutter og vip det herefter ud på en rist for at afkøle helt.
Holdbart i en beholder i mindst en uge.


Jeg har fået opskriften fra Poires au Chocolat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar