tirsdag den 2. juli 2013

Curd - med pære



5 modne pærer skrællet, befriet for kernehus og skåret i mindre stykker
1½ dl rørsukker
½ ts fint salt
skal og saft fra 1 citron
1½ spsk Maizena udrørt i ½ dl koldt vand
50 g smør

Evt. 1 spsk sød lakridssirup fra Johan Bülow

Læg pærestykkerne i en kasserolle med rørsukker. Lad det koge op, men skru så ned og lad det simre stille. Der skal ikke vand i. Sukkeret trækker væsken ud af pærerne.
Lad det simre ca. 15 min. Blend pærerne og saften med en stavblender. Tilsæt salt og citronskal + saft og evt. lakridssirup.
Smag til om der skal mere i af det ene eller det andet.
Under konstant omrøring tilsættes Maizena blanding lidt ad gangen. Når det begynder at tykne slukkes for varmen og smørret røres i.
Når det er helt smeltet, hældes curden på helt rene glas.

Nyd det på brød, i is eller kager :)

Opskriften er oprindeligt fra Ninas køkken, der er fyldt med spændende opskrifter.

1 kommentar:

  1. Uuuh, endnu en curd der kunne afprøves i macarons :-) Evt med lakrids i mandeldejen...:-)

    SvarSlet