lørdag den 5. april 2014

Fødselsdag for børnene


Det er godt nok en uge for tidligt, men ikke desto mindre skal de nu store poder fejres. Py ha 19 og 14 år... Hvordan kunne det gå til???

Efter brunch fik vi drømmekage med jordbær/rabarbermousse og chokolademousse (uden æg). Opskriften fandt jeg bare på nettet. Kagen blev smurt let op med Nutellacreme og overtrukket med fondant fra Kagebutikken.Langs kanten satte jeg friske jordbær, der var skåret igennem og havde ligget på et stykke køkkenrulle for at mest muligt fugt blev fjernet. Herefter blev de sat på med glasur. Bærret på toppen er sat med en tandstikker.


Hele 3 gange måtte jeg bage macarons, men det ville bare ikke lykkes helt. Første gang fulgte jeg opskriften, der fulgte med måtten til hjerteformet macarons, som jeg netop har købt hos Min Søsters Kage. De blev som kransekager. Anden gang var heller ikke bedre. Den 3. gang blev bedst (opskrift her) og her er de så fyldt med den sidste Nutellacreme. De forsvandt hurtigt trods den lidt mørke farve. De er bagt på sesammel i stedet for mandelmel.

Vi fik også minimuffins med hindbær og lakrids og en creme på toppen af hindbær og hvid chokolade. Skøn sammensætning :)Mini cupcakes med hindbær og lakrids
ca. 24-30 stk.

45 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
25 g smør
1 æg
50 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
0,5 dl mælk
40 g revet marcipan
70 g frosne hindbær
25 g grofthakket NO.1 Sweet Liquorice (jeg brugte Bülows Raw Laquorice Powder)

Hindbærcreme
150 g frosne hindbær
200 g hvid chokolade
5 spsk. piskefløde

Tænd ovnen på 180ºC. Pisk sukker, vaniljesukker og smør sammen til en luftig masse. Tilsæt æg, og rør det godt sammen. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt melblandingen til æggemassen, og bland det godt. Tilsæt herefter mælk. Rør det hele sammen til en luftig og ensartet masse.
Riv marcipan groft på et rivejern, og bland det i dejen. Tilsæt hindbær, og vend forsigtigt dejen sammen. Fordel dejen i mini papirsforme (ca. 1 stor teske i hver form), og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Lad kagerne afkøle, inden de skal pyntes.

Cremen:
Kom frosne hindbær i en gryde, og kog dem ved middel varme i 6-8 minutter. Sigt massen gennem en finmasket si for at fjerne de mange kerner fra hindbærrene. Lad hindbærsaften afkøle. Kom hvid chokolade og piskefløde i en gryde, og smelt det sammen ved svag varme. Tilsæt herefter den kolde hindbærsaft til den smeltede chokolade. Stil hindbærcremen i køleskabet i ca. 60 - 90 minutter.
Pisk den kolde creme til en luftig masse, og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt hindbærcremen ud på kagerne. Drys dem evt. med en anelse lakridspulver. Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse.

Opskriften er fra Madsymfonien.dk

1 kommentar:

  1. Sikke en smuk kage, ser også smukke ud dine hjerter .

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet