mandag den 7. april 2014
Nem chokolademousse
Som du kan bruge til enten dessert eller som fyld i en kage.
Jeg har brugt det i denne kage.
Opskriften er herfra og jeg fik ikke lige tjekket mængderne i danske mål. Det kan godt betale sig - hvis man bager meget - at have et sæt cup-målere i huset.
Chokolade mousse
1 cup mørk (ca. 54%) chokolade, hakket
1/2 cup piskefløde OG
1 1/2 cup kold, piskefløde
1/2 cup flormelis
1/4 cup alm. hvidt sukker
2 tsk. vanilje ekstrakt
Varm over svag varme flormelis og 1/2 cup fløde i en mellemstor gryde.
Tilsæt chokoladen og rør stille og roligt mens det smelter.
Fjern gryden fra varmen, tilsæt vanille og sæt blanding til side.
I en skål piskes de 1½ cup piskefløde på medium hastighed og tilsæt gradvis den hvide sukker. Når alt sukkeret er blevet indarbejdet, piskes blandingen på høj hastighed, indtil der kommer stive toppe.
Fold flødeskum i chokoladen-blanding, pas på ikke at overmixe. Fyld i dessertglas eller i en kage.
Kagerne eller dessertglassene opbevares efterfølgende i køleskab.