søndag den 14. juni 2015

Othello lagkage med rabarberLænge har jeg haft lyst til at prøve denne kage. Jeg elsker alt med rabarber og det var lige hvad der skulle i denne version af en Othello lagkage.
Og da jeg pludselig stod med både rabarber og nogle lagkagebunde til overs, så var det nu.
Jeg skar mine ellers runde bunde ud til dette hjerte, der er ca. 20 cm på det bredeste stykke. Kagen blev samlet på fadet og i springformen (uden bund).Her får du opskriften som jeg har lavet den.

Rabarberkompot
500 g rabarber skåret i små tern (eller f.eks. hindbær, jordbær mv)
100 g sukker
Korn af 1 vaniljestang + den tomme stang
Saft og skal fra 1/2 usprøjtet citron

Othellocreme
3 dl letmælk
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse (Maizena)
Korn af 1 vaniljestang

Endvidere
3 dl piskefløde
3 lagkagebunde
150 g makroner (vil jeg undlade næste gang, da det bliver for sødt)
Frysetørret hindbær

Overtræksmarcipan
200 g marcipan
100 g flormelis
25-30 g glukosesirup

Glasur
100 g mørk (ca. 55%) chokolade
100 g flormelis
3/4 dl vand

Tilberedning

Kog rabarber med sukker, citronsaft vaniljekorn og den tomme vaniljestang ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt revet citronskal. Afkøl kompotten. Fjern vaniljestangen og hæld saften fra. Den kan koges yderligere ind og bruges til f.eks. at dryppe over en vaniljekage eller brug den på din Skyr :)

Kom mælk, æggeblommer, sukker, majsstivelse og vaniljekorn i en gryde og varm op over svag varme til cremen tykner - pisk i den hele tiden, da den ellers vil brænde på. Tag gryden af varmen og pisk i cremen til den er blevet afkølet en del. Dæk cremen til med husholdningsfilm helt ned på overfladen.

Pisk fløden til skum. Vend 1/2 af flødeskummet i den helt afkølede kagecreme.

Læg lagkagen sammen. Først en bund toppet med halvdelen af rabarberkompotten og halvdelen af Othellocremen. Knus makronerne og fordel over. Læg nummer to kagebund på kagen og fordel resten af rabarberkompotten og Othellocremen ovenpå. Top med et lag flødeskum. Læg den sidste lagkagebund på kagen. Det er en fordel, at den øverste lagkagebund er helt fin og "glat" for at give et flot finish under glasuren.
Stil lagkagen køligt et par timer.

Hak chokoladen fint. Kog flormelis og vand op og hæld det i en tynd stråle i chokoladen, mens der røres. Rør til glasuren ser ens og glat ud. Stil den til afkøling og rør ind imellem.
Imens æltes ingredienserne til marcipanovertræk sammen. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis. Skær ud i et bånd, der passer til kagens omkreds og højde. Lad marcipkanten være 1 lille cm højere end kagen. Kom marcipanen rundt om kagen.
Når konsistensen på glasuren er som tyk sirup, hældes glasuren over kagen og smøres pænt ud. Hvis der er små luftbobler, så prik dem med en steril knappenål.

Drys evt. med tørret (hind)bær eller pynt med lidt ekstra flødeskum.Opskriften er fundet hos Sæson og kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar