tirsdag den 28. juni 2016

Brownie med karamel



Nogle gange får man små opskrifthæfter i butikkerne fra et bestemt produkt og denne gang var det fra "Nestlé sødet kondenseret mælk".
Der gemmer sig 8 opskrifter i sommerhæftet og jeg kan varmt anbefale denne brownie. Jeg har bagt den til kollegerne og alle uden undtagelse var vilde med den incl. undertegnede :) Den smager skønt af chokolade og den kondenseret mælk smager af karamel.
Prøv selv:

Brownie med karamel
ca. 6-8 personer

100 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg
2 dl. sukker
1 dl mel

1 dl kakao
1 knivspids salt
½ tsk. bagepulver
200 g Nestlé sødet kondenseret mælk (ca. ½ dåse)
100 lys (mælke) chokolade (hakket)

Bageform 20x20 cm

Tænd ovnen på 170 grader. For en bageform med bagepapir.
Smelt smør og mørk chokolade over vandbad. Pisk sukker og æg let og luftigt. Vend chokolade/smørblandingen i æggesnapsen. Sigt mel, kakao og salt i og vend rundt til dejen er blandet.
Hæld dejen i bageformen, drys hakket lys chokolade over og hæld bagefter den kondenseret mælk over. Med en teske laves lidt fordybinger i kagen, så mælken kan trænge ned.
Bag kagen midt i den varme ovn i ca. 40 minutter. Hold øje til sidst, så karamellen ikke bliver brændt. Test med en tandstik om kagen er færdig. Der stadig hænge lidt dej fast ved testen.
Afkøl brownien og opbevar den i køleskab. Jeg kan personligt bedst lide, når brownien er lidt kold ved servering.