søndag den 3. juli 2016

Jordbærkage med chokolademousse



Her får du opskriften på en superlækker chokolade-jordbærkage. Den er fyldt med fugtig chokoladekage, søde jordbær, chokolademousse og pyntet med chokoladeganache.

Chokoladekage
240 g sukker
120 g mel
50 g kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
3/4 tsk. bagepulver
3/4 tsk. natron
lidt salt
1 æg
1,2 dl mælk
4 spsk raps olie (eller anden olie uden smag)
1,2 dl kogende vand
Bageform str. 20-23 cm (brug ikke springform, da dejen er meget flydende, helst en helt lukket bageform9
Kagefolie (kageplast)
Samlering eller andet til at "samle/støbe" kagen (f.eks. kanten fra en springform)

Chokolademousse
85 g usaltet smør
350 g mørk chokolade, hakket
100 g hvid chokolade, hvid
4,2 dl piskefløde
75 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
2 blade husblas (udblødt i koldt vand, smeltet i den vand, der hænger ved)
2 bakker friske søde jordbær

Chokolade ganache
1,5 dl. piskefløde
100 g mørk chokolade

Pynt - jordbær, chokoladekugler, halve kiks eller hvad du ønsker

Chokoladekagen
Tænd ovnen på 175 grader.
Smør bageformen og læg et stykke bagepapir i bunden, samme størrelse som bunden.
Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i en stor skål.
Tilsæt æg, mælk og olie og bland det sammen med de tørre ingredienser. Rør i 2 minutter. Tilsæt kogende vand og rør til alt er samlet.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-35 minutter. Test undervejs med en tandstik. Lad kagen køle af i 10 minutter i bageformen og herefter med bunden opad på en bagerist.

Chokolademousse
Læg husblas i blød i iskoldt vand i ca. 10 minutter. Kram vandet fra og smelt ved svag varme. Lad det afkøle.
Smelt mørk og hvid chokolade sammen med smør over vandbad eller i microovn. Lad det afkøle mens piskefløde og vaniljesukker piskes til bløde toppe. Mens der piskes tilsættes flormelis lidt af gangen. Vend den smeltet husblas i.
Bland lidt af flødeskummet i den smeltet chokolade/smørblanding. Bland herefter chokoladen over i det resterende flødeskum og vend forsigtigt det hele sammen.

Saml kagen
Læg chokoladekagen på et fad og brug en kagering foret med kageplast rundt om. Jeg havde halveret opskriften, og min kagering var for stor. Jeg brugte derfor et stykke pap uden på kagefolien for at holde sammen undervejs.
Smør 1/3 af chokolademoussen på kagen og sæt halveret jordbær (med skærefladen udad) langs kanten. Stil herefter hele jordbær på kagen (se foto).



For at fylde kagen bedst, hældes chokolademoussen nu i en sprøjtepose. Fyld alle hullerne mellem bærrene og smør resten ovenpå. Pas på ikke at vælte jordbærrene.
Sæt kagen på køl i minimum 4 timer.

Ganache
Hak chokoladen og hæld næsten kogende piskefløde over. Lad det stå et par minutter. Rør herefter med cirkelbevægelser i midten af skålen indtil ganachen begynder at samle sig. Rør herefter i større bevægelser indtil hele ganachen er samlet, skinnende og glat.
Lad ganachen stå indtil den har en tynd honning konsistens.

Tag kagen ud og fjern forsigtigt samlering og folie.

Hæld ganachen langs kanten, så den løber ned af siderne og til sidst hælden resten på toppen af kagen. Pynt med hvad du ønsker. Vær dog opmærksom på, at den ganache, der er i berøring med de friske jordbær på siden, vil blive lidt tyndere.

Man kan også blot hælde ganachen på toppen af kagen INDEN kagering og folie fjernes. Pynt og sæt kagen på køl indtil ganachen er stivnet.

Opbevares i køleskab.
Serveres ved stuetemparatur.

God fornøjelse