fredag den 6. januar 2017

Banan/Nutella kage (sukkerfri)



Opskriften er i sin originale udgave fra CuteCarbs.com, men jeg ville gerne prøve den i en sukkerfri variant. Kagen er dog langt fra kalorielet af den grund, men et lille bitte stykke skader vel ikke?

Banan/Nutella kage
80 g blødt smør
75 g Sukrin
2 æg
85 g mel
0,5 tsk bagepulver
0,5 stang vanilje (korn)
60 g EASIS Smørepålæg ("Nutella")
1 moden banan
1 spsk mælk

1 form str. 16 cm

Tænd ovnen på 175 grader og smør formen. Læg også et stykke bagepapir i bunden.

Pisk blødt smør, Sukrin og vaniljekorn sammen. Tilsæt æggene og pisk igen. Bland hvedemel med bagepulver og rør dette i dejen. Tilsæt mælken.

Del dejen i 2 og bland den ene halvdel med 1 moset banan og den anden halvdel med EASIS Smørepålæg (lun det lidt, hvis det er for hårdt).

Fordel de to typer dej skiftevis i formen 1 spsk ad gangen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Test med en tandstik om der hænger dej ved. Tandstikkeren må godt være let fugtig. Lad kagen køle helt af.



Ganache
80 g sukkerfri mørk chokolade (evt. fra EASIS)
80 ml piskefløde
Pynt, f.eks. hakket mandler og spiseligt bladguld

Finhak chokoladen og hæld den op i en skål. Opvarm fløden til kogepunktet og overhæld chokolade. Lad det stå et minut eller to. Rør rundt i midten af skålen indtil ganachen begynder at samle sig. Rør så i større cirkler indtil alt er blandet. Lad ganachen stå på køkkenbordet.
Når konsistensen er som honning overhældes kagen og glattes forsigtigt ud.
Pynt med hakket nødder (evt. vendt i spiseligt guldstøv) og den spiselige bladguld.

Lad ganachen sætte sig et par timer i kølig temperatur ca. 15 grader.