mandag den 9. januar 2017

Mysli boller


Så faldt jeg lige over denne skønne gamle opskrift på mysli boller. Uhh hvor her dog dufter skønt...

Mysli boller
8 stk. mellemstore boller
3 dl lunken vand
1 pakker gær
0,5 dl. rapsolie
0,5 tsk. salt
300 g hvedemel
200 g mysli (fra EASIS)
40 g korinter fra Dr. Oetker (eller rosiner)
2 tsk. Sukrin Gold
1 æg

Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt olie, sukker, salt og mel/mysli.
Æltes længe og grundigt.
Stil dejen til hævning et lunt sted, dækket med et klæde eller husholdningsfilm i ca. 30 min. Dejen skal hæve til næsten dobbeltstørrelse.



Tænd ovnen på 225 grader C. Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bollerne skal efterhæve 15 minutter, dækket med et klæde eller husholdningsfilm.
Pensles med sammenpisket æg og bages ca. 15 minutter.

I stedet for mysli, kan der bruges havregryn og solsikkekerner.