fredag den 20. januar 2017

Cheesecake med orange og chokolademousse (sukkerfri)En sukkerfri cheesecake :) Som smager mere som var det en kage med chokolademousse, meget lækker.
Opskriften til kagen er fundet hos EASIS, der har mange spændende opskrifter hvor der ikke er tilsat sukker. Der er både opskrifter til mad, desserter og søde sager.

Originalopskriften er udarbejdet af Annemette Voss, der er en af vinderene af Den store Bagedyst. Jeg har ændret lidt i opskriften, så den passede til en mindre størrelse og ændrede bunden fra at være med hasselnødder til mandler.

Opskriften kan se i sin originalopskrift her og i min version herunder:

Cheesecake med orange og chokolademousse

4-6 personer
Springform 16 cm
Kageplast

Mandelbund
50 g hasselnødder
50 g blødt smør
50 g hvedemel
40 g EASIS Perfect Multisød
1/2 tsk bagepulver

Appelsincreme
1 blade husblas
1 dl appelsinsaft (ca. 2,5 stk)
Lidt revet appelsinskal fra 1/2 øko appelsin
40 g EASIS Perfect Multisød
1/2 æg, str M
1 æggeblomme

Chokoladeostecreme
2 blade husblas
1/2 vaniljestang
30 g EASIS Perfect Florsød
100 g flødeost naturel
75 g græsk yogurt 10%
60 g EASIS Mørk Belgisk Chokolade
1/2 + 1 dl piskefløde

Pynt
15 g EASIS Mørk og Lys Belgisk Chokolade
Hakkede mandeler
1/4 hakket Sharonfrugt
Spiseligt bladguld (købt hos Magasin)

Mandelbund
Tænd ovnen på 190 grader. Rist mandlerne i ovnen til de tager lidt farve. Hak dem så i en minihakker, ikke til mel, men som risgryn. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt sammen til en klistret dej. Smør bunden af en springform på 16 cm og læg et stykke bagepapir på bunden. Tryk dejen godt ud i bunden af formen og glat overfladen. Bag bunden i ca 12 min til den er let gylden langs kanten. Lad bunden køle helt af i formen. Tag bunden fra formen, rengør formen og læg et stykke kageplast ned langs siden på formen. Placer bunden tilbage i formen.Appelsincreme
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kog appelsinsaft, appelsinskal, halvdelen af Perfect Multisød op til en lage - lad det simre i 10 min. Rør i en skål æg, æggeblommer og resten af Perfect Mulitsød sammen til en jævn masse. Tag gryden af varmen, lad citruslagen køle lidt af i 3 min og tilsæt æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning. Kom gryden tilbage på blusset og kog massen igennem under piskning i et par minutter til den tykner let. Sluk for blusset og tilsæt den afdryppede husblas direkte til den varme lage. Rør det godt sammen og fordel appelsincremen henover nøddebunden i formen. Sæt kagen på køl mens chokoladeostecremen tilberedes.

Chokoladeostecreme
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, EASIS Perfect Florsød og flødeosten sammen til en glat masse. Tilsæt yogurt og rør godt. Smelt over vandbad chokoladen sammen med 1/2 dl piskefløde, rør det sammen. Når chokoladefløden er jævn og ensartet tilsættes den udblødte, afdryppede husblas direkte heri og røres ud i den varme chokoladefløde. Pisk 1 dl piskefløde til luftigt flødeskum (dvs ikke for hårdt) og vend ad to omgange chokoladefløden i flødeskummet. Vend chokoladeskummet i ostemassen ad to omgange til en helt jævn chokoladeostecreme, som fordeles ovenpå appelsincremen i formen. Bank kagen mod bordet et par gange for at undgå luftbobler i kagen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt.

Jeg dekorerede med lys og mørk sukkerfri chokolade, lidt hakket mandel og sharonfrugt samt små stykker af bladguld.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar