lørdag den 18. februar 2017

Peanut Butter Fudge Chocolate Bar



Bag denne fantastiske overskrift gemmer der sig en sund(ere) chokoladebar, der er bagt på fuldkornsrismel (kan købes i større supermarkeder). Ovenpå har den et skønt lag af Peanut Butter a la karamel og overtræk af (sukkerfri) mørk chokolade.

Opskriften er set hos Christine Bonde, men tilføjet mine ændringer.
Prøv dem med god samvittighed - de er så gode :)

Peanut Butter Fudge Chocolate Bar
15-20 stykker
150 g fuldkornsrismel
100 g æblemos (min var hjemmelavet og sukkerfri)
30 g kokossukker (eller sukkererstatning)
40 g smeltet kokosolie (neutral)
3/4 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
½ tsk fint salt

Peanut Butter Fudge
1 stor banan (ca. 100 g)
150 g smooth peanutbutter, sukkerfri
35 g kokosolie (neutral)

Chokoladeovertræk
75-100 g mørk chokolade (gerne med højt cacaoindhold) - jeg brugte en plade EASIS mørk chokolade
1/2 tsk. smagsneutral kokosolie (blødgør chokoladen)



Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt kokosolien ved lav varme. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter kokosolie og æblemos og ælt dejen sammen med en dejskraber. Fold et stykke bagepapir på midten og rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir. Dejen skal være ca. 5 mm tyk og måle ca. 15 x 20 cm. Fjern det øverste stykke bagepapir og i 20 minutter. Overfør bund og bagepapir til en bagerist og lad bunden køle af. Fjern først papiret efter afkøling.

Smelt kokosolie og evt. også din Peanutbutter ved lav varme, så massen bliver mere medgørlig. Tilsæt den moste banan og blend det hele, så der ingen større klumper er.
Smør forsigtigt fudge'en ud på bunden og stil det hele i fryseren i 30 minutter.

Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt olien og rør rundt.
Skær chokoladebarerne i passende stykker, overtræk dem og kom dem i køleskabet indtil chokoladen er størknet.
De færdige stykker opbevares i køleskabet.