søndag den 7. maj 2017

Fødselsdag med cupcakesEn sød pige jeg kender blev 10 år. Sammen med hendes mor arrangerede vi et lille cupcake-pynte-kursus. Pigerne skulle hver pynte 2 kager som de kunne tage med sig hjem. Jeg havde bagt alle kager som små drømmekager og havde også pyntet et par stykker på forhånd som inspiration. Pigerne var super kreative og kunne alle selv kreere deres egne kager ud fra deres egne ideer.Jeg havde masser af fondant, udstikkere, sukkerpynt og glimmer med, så kagerne kunne kun blive fine.
Formene jeg brugte var super gode. De er fra PME, har folieinderside og er ret stabile. Farverne holdt fint under bagning. De måler 38 mm i højden og kunne hver rumme 0,75 dl. drømmekagedej.Kagerne kan få en lille top på midten under bagning, men den kan forsigtigt presses ned, mens kagerne er varme. Alternativt kan toppen skæres af, når kagerne er helt kolde, så får man en flad top, der er nemmere at sætte frosting på.Frosting til kagerne var Nutellacreme, Vaniljefrosting og Hindbærfrosting:Nutellacreme
til ca. 12 -15 cupcakes
250 g Nutella
250 g smør, stuetempereret
250 g flormelis

Alt piskes sammen i mindst 5 minutter. Først ved lav hastighed, så høj. Huske at skrabe siderne, så alt blandes. Cremen kan også bruges til at smøre en kage op med.

Klassisk vanilje frosting
til ca. 12-15 cupcakes

250 g blødt smør, stuetempereret
375 g flormelis, sigtet
1 spsk. vaniljeekstrakt
2-4 spsk. mælk eller fløde

Rør smør og flormelis først på meget lav hastighed indtil flormelis er indarbejdet. Sæt så hastigheden op til max og kør i nogle minutter. Tilsæt vaniljeekstrakt og lidt mælk. Start med 1-2 spsk. Rør igen i ca. 5 minutter.
Der kan tilsættes forskel smag til denne frosting. Der kan f.eks. tilsættes reven citronskal eller limeskal, appelsinpasta, lakridssirup eller anden form for sirup. Og den kan farves med pastafarver.
Opskrift passer også til opsmøring af en kage på ca. 25 cm.

Hindbærfrosting
Som ovenstående opskrift, blot tilsæt pulveriseret tørret hindbær, ca. 1-2 spsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar