tirsdag den 9. maj 2017

Lagkagebunde fra CakeBoss



Super gode og stabile bunde, der kan bages enkeltvis eller som en samlet kage, der efterfølgende deles til bunde. Bagetiden er meget afhængig af om der bages i en stor form eller i en mindre form. En kage på ca. 25 cm skal bages ca. 40-50 minutter og en stor bund f.eks. 38x28 skal bages i 25-30 minutter. Prøv dig frem og test med en tandstik om der hænger dej ved. I så fald skal kagen bages længere tid.

Opskriften har jeg fundet hos Annettes Kager.

Lagkagebunde/kage
4 æg
300 g sukker
1 tsk. vanilje essens/ekstrakt/aroma eller 1 spsk vaniljesukker
1,5 dl sødmælk
60 g smør, smeltet og let afkølet
250 mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.
Tænd ovnen på 160 grader uden varmluft.
Pisk æggene med kagespade på en røremaskinen i 4 minutter på høj hastighed. Tilsæt sukker og pisk igen i 4-5 minutter til dejen er let og luftigt. Tilsæt vaniljen og pisk på den laveste hastighed indtil alt er blandet.
Bland de tørre ingredienser i en seperat skål. Hæld skiftevis melblanding, mælk og smør i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.
Kagen bages ved 160 grader uden varmluft. Kagen hæver ikke så meget. I min form, der var 38x28 cm blev bunden efter bagning 3,5 cm.
Annettes Kager skriver, at hun i en form, der var 24x24 cm, kun lige fik 2 bunde ud af denne portion.
En dobbeltportion af opskriften ville nok passe til 3 bunde.