
Super gode og stabile bunde, der kan bages enkeltvis eller som en samlet kage, der efterfølgende deles til bunde. Bagetiden er meget afhængig af om der bages i en stor form eller i en mindre form. En kage på ca. 25 cm skal bages ca. 40-50 minutter og en stor bund f.eks. 38x28 skal bages i 25-30 minutter. Prøv dig frem og test med en tandstik om der hænger dej ved. I så fald skal kagen bages længere tid.
Opskriften har jeg fundet hos Annettes Kager.
Lagkagebunde/kage
4 æg
300 g sukker
1 tsk. vanilje essens/ekstrakt/aroma eller 1 spsk vaniljesukker
1,5 dl sødmælk
60 g smør, smeltet og let afkølet
250 mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.
Tænd ovnen på 160 grader uden varmluft.
Pisk æggene med kagespade på en røremaskinen i 4 minutter på høj hastighed. Tilsæt sukker og pisk igen i 4-5 minutter til dejen er let og luftigt. Tilsæt vaniljen og pisk på den laveste hastighed indtil alt er blandet.
Bland de tørre ingredienser i en seperat skål. Hæld skiftevis melblanding, mælk og smør i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.
Kagen bages ved 160 grader uden varmluft. Kagen hæver ikke så meget. I min form, der var 38x28 cm blev bunden efter bagning 3,5 cm.
Annettes Kager skriver, at hun i en form, der var 24x24 cm, kun lige fik 2 bunde ud af denne portion.
En dobbeltportion af opskriften ville nok passe til 3 bunde.